marți, 3 aprilie 2012

Despre Asociatie

Scopul Asociatiei:
Asociatia de Consiliere Suportiva Bunul Samaritean Ploiesti este o organizatie nonprofit, infiintata in scopuri caritabile pentru a acorda ajutor moral, material si financiar celor aflati in nevoie, fara deosebiri de etnie, varsta, sex, nationalitate sau apartenenta religioasa, vizand in principal urmatoarele categorii vulnerabile: copii, batrani, persoane afectate de boli cronice sau terminale.
    In realizarea acestui scop, Asociatia isi propune ca obiective:
•    acordarea de ajutor material (in bani, hrana, obiecte de imbracaminte)
•    asistenta si sprijin moral si spiritual
•    asistenta medicala si sociala tuturor categoriilor de oameni; sustinerea dreptului la viata, sanatate, educatie si informare, la conditii de viata decenta.
•    consilierea psihologica si suportiva a persoanelor cu boli cronice sau terminale

Proiecte:

1.    Consilierea suportiva si profesionala a persoanelor cu boli terminale si cronice, precum si a membrilor familiilor acestora. In acest sens vom face:
•    consiliere psihologica individuala si a familiei
•    vom organiza grupuri de suport
•    educatie medicala prin organizare unor cursuri de sanatate cu diferite teme:
-    alimentatia - sursa de sanatate sau boala
-    tipurile de alimentatie
-    importanta fibrelor si a enzimelor in alimentatie
-    optimismul si increderea in Dumnezeu = sursa de sanatate
-    boala – cauze si remedii naturale
2.    Depistarea persoanelor aflate in nevoie datorita varstei, bolii, unor factori social- economici; luarea lor in evidenta, contactarea si indrumarea lor catre organe si institutii specializate si catre structurile asociatiei, ajutorarea lor precum si mediatizarea situatiei lor pentru ajutor.
3.    Elaborarea de Programe de Ajutor Umanitar, proiecte caritabile, cultural-educative si spirituale pentru saraci, orfani, batrani, bolnavi, cat si pentru orice persoana aflata in nevoie, sustinerea dreptului la viata, sanatate, educatie si informare.
4.    Respectarea si promovarea drepturilor omului, a libertatii de constiinta, dreptul la libera exprimare, dezvoltarea constiintei civice prin acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate.
5.    Consilierea suportiva si de specialitate a familiilor cu copii dependenti de substante nocive. In acest sens Asociatia isi propune ca in parteneriat cu institutii publice si private, precum si alte organe guvernamentale si neguvernamentale, sa prezinte opiniei publice, elevilor si parintilor acestora diferite proiecte, seminarii, cursuri privind efectul distructiv al drogurilor asupra copilului, familiei acestuia si a societatii. Vom organiza grupuri informative, grupuri de suport, consilierea psihologica atat a persoanei dependente, cat si a membrilor familiei acesteia.
6.    Asociatia isi propune sa vina in ajutorul elevilor de liceu prin persoane specializate in vederea consilierii vocationale si a carierei prin dialog cu elevii, cursuri, seminarii, consiliere psihologica si scolara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu